Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ : Πωλήθηκε η Ρόμα



Η αμερικανική κοινοπραξία «Boston International Group» , ανακοίνωσε ότι επισφραγίστηκε η συμφωνία για την αγορά της Ρόμα.



"Τα καλά πράγματα δεν έρχονται εύκολα.
Υπήρχαν κάποια μικροπροβλήματα που καθυστερούσαν τη συμφωνία, όμως λύθηκαν και όλα πήγαν καλά.Δεν θα μπορούσα να τα παρατήσω μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση»," δήλωσε ο ΝτιΜπενεντέτο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της τράπεζας UniCredit (εταίρος της BIG με ποσοστό 40%), Πάολο Φιοριεντίνο.


Βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, η κοινοπραξία θα πρέπει να κάνει μια δημόσια προσφορά για να εξαγοράσει το υπόλοιπο 33% των μετοχών της Ρόμα.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το 67% των μετοχών που κατέχουν BIG και UniCredit εκτιμήθηκε στα 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 60 εκατομμύρια αποτιμάται ο σύλλογος, 6 εκατομμύρια το αθλητικό κέντρο της Ρόμα στην Τριγκόρια και 4 εκατομμύρια το εμπορικό σήμα.


Οι Αμερικανοί θα καταβάλλουν άμεσα κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ και αργότερα άλλα 45 εκατομμύρια για την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου, κάτι που επιβάλλεται από τις απώλειες του συλλόγου στο χρηματιστήριο αλλά και το επικείμενο οικονομικό fair play των συλλόγων που θα καθιερωθεί από την UEFA, ενώ η UniCredit ανέλαβε τη χρηματοδότηση για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, με δάνειο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΝτιΜπενεντέτο υπήρξε συνεργάτης της εταιρείας «New England Sports Ventures», ιδιοκτήτριας της Λίβερπουλ και της αμερικανικής ομάδας του μπέιζμπολ, Ρεντ Σοξ.
Όπως έγινε γνωστό, οι "τζιαλορόσι" θα συνεχίσουν με τον Βιντσέντζο Μοντέλα στον πάγκο.
Η Ρόμα αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα κατέχει την 6η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ