Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΡΟΔΟΣ : Επίσκεψη στο ΕΚΡ έκανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Λούκα Κατσέλη


O Πρόεδρος τουΕΚΡ ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις του ΕΚΡ, με έμφαση στα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων της χώρας όσο και στα ειδικότερα των εργαζομένων της περιοχής.


Ζήτησε από την Υπουργό συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη λύση αυτών των προβλημάτων, κυρίως όσο αφορά τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας, την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του ΙΚΑ και την πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού. Ζήτησε επίσης να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η Κοινή Υπουργική Απόφαση όσο αφορά το καθεστώς των αλλοδαπών σπουδαστών  και ζήτησε να έρθουν άμεσα κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασίας, για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα ξενοδοχεία, τις οικοδομές και τις λοιπές επιχειρήσεις, γιατί η μαύρη εργασία οργιάζει στην περιοχή μας.



Tο υπόμνημα που επέδωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ στην Υπουργό

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ



ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κα Λούκα Κατσέλη

      Κυρία Υπουργέ,
      Με αφορμή την επίσκεψή σας στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα βασικά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
      Ξεκινώντας το σύντομο αυτό σημείωμά μας, θεωρούμε αυτονόητο να δηλώσουμε ότι διαφωνούμε πλήρως με τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή σας, η οποία έχει ξεθεμελιώσει βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και στοιχιζόμαστε πλήρως με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, όπως αυτές εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά μας όργανα πανελλαδικά, δηλαδή των Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ.
      Επιπλέον δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην υπογραφή επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων εργασίας που θα είναι κατώτερες από τις κλαδικές και δηλώνουμε ότι το ΕΚΡ και τα σωματεία μέλη του δεν πρόκειται να επιτρέψουν την υπογραφή τέτοιων συμβάσεων στην περιοχή μας.
      Κατά τη διαδικασία που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα για την αναθεώρηση της λίστας των ΒΑΕ ζητούμε να μην απενταχθούν απ΄αυτήν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μιας και οι λόγοι – ιατρικοί και άλλοι- που επέβαλαν την ένταξη του επαγγέλματος στα ΒΑΕ δεν έχουν εκλείψει.
      Να επιταχύνετε τις διαδικασίες για επέκταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ολόκληρο το κτίριο, όπως έχει δεσμευθεί ο Διοικητής του στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρόδο και παράλληλα να επισπεύσετε τη διαδικασία ανέγερσης νέου κτιρίου σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων της περιοχής, για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του ΙΚΑ από τα υπέρογκα ενοίκια που καταβάλλει αυτή τη στιγμή σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτίριο.
      Να παρέμβετε, ώστε να προσληφθούν άμεσα οι 16 γιατροί του ΙΚΑ, σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει ήδη γίνει από τη διοίκηση του ΙΚΑ και να αποσπαστούν παρασκευαστές για το μικροβιολογικό εργαστήριο και χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων, για να μειωθεί δραστικά ο χρόνος αναμονής για εξετάσεις, που σήμερα αγγίζει τις 40 ημέρες και να υπάρξει οικονομικό αποτέλεσμα και για το ΙΚΑ
     Να στελεχωθεί άμεσα η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο με το απαιτούμενο προσωπικό και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετάταξης όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταταγούν εκεί από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Σημειώστε ότι σήμερα στην παραπάνω Διεύθυνση υπηρετεί ένας μόνο εργαζόμενος.
     Να δημιουργηθεί άμεσα Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο και να μην μεταφερθεί η έδρα της κοινωνικής Επιθεώρησης στη Σύρο.
     Να εφαρμοστεί πιστά η ΚΥΑ που αφορά το καθεστώς πρακτικής άσκησης αλλοδαπών σπουδαστών στα ξενοδοχεία της Ρόδου και να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι γι αυτό.
     Ενόψει της πλήρους διάλυσης της Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο ζητάμε να αποστείλετε άμεσα κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους κυρίως στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή οργιάζει η παράνομη, ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.
     Κλείνοντας το σύντομο αυτό σημείωμα θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίσθημα οργής και αγανάκτησης που διακατέχει τους εργαζόμενους της περιοχής μας, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι απροστάτευτοι απέναντι στις αυθαιρεσίες  των εργοδοτών, καθώς το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι σ’ αυτούς.



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 Σάββας Χατζησάββας                                                Νίκος Τριπολίτης   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ