Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η συνεργασία των επιχειρηματιών και των φορέων της αγοράς με το Yπουργείο Τουρισμού

Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του θέματος των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για τα ελληνικά ξενοδοχεία θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 10 ημερών, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Π. Γερουλάνος από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. 
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η συνεργασία των επιχειρηματιών και των φορέων της αγοράς με το Yπουργείο Τουρισμού και η διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Τέλος, σχετικά με την πρόταση του ΣΕΤΕ για τη σύσταση μικτού φορέα για το marketing και την προβολή του ελληνικού τουρισμού, την οποία έχει αρχικά αποδεχθεί, διευκρίνισε ότι προηγουμένως θα πρέπει να διασφαλιστεί η «συνέχεια τουριστικής πολιτικής» και επομένως και η βιωσιμότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρώην πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδόχων Αθηνών Γ. Ρέτσος επισήμανε ότι οι συνθήκες είναι παραπάνω από ώριμες για την αποτελεσματική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ο κ. Ρέτσος, τόνισε ακόμα ότι είναι απαραίτητα:
• Η μείωση της γραφειοκρατίας.
• Eνας επενδυτικός νόμος που να ενισχύει επιλεκτικά την ποιότητα και όχι οριζόντια την ποσότητα, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο.
• Eνα ευέλικτο και αποτελεσματικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, που να προστατεύει το περιβάλλον και να δημιουργεί τουριστικά προϊόντα υψηλής αισθητικής.
Από την πλευρά της, η τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. O. Κεφαλογιάννη στάθηκε στην ανάγκη σύστασης μικτού φορέα προβολής και χειρισμού του τουρισμού με τεχνοκρατικούς όρους, καθώς και την αναβάθμιση του τομέα Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος, ο γ.γ. του ΕΟΤ Γ. Κολέτσος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ν. Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης.

πηγη express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ