Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΡΟΔΟΣ : Επιτυχημένη η 4η Διάλεξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου


 Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Ακταίον το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο των Ανοιχτών Διαλέξεων που διοργανώνουν ο δήμος Ρόδου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο τέως δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Φραγκίσκος Καλαβάσης,  η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για Θέματα Δια Βίου Μάθησης Άννα Χατζηνικήτα,  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Θέματα Πρόληψης Εξαρτήσεων Κάλλιστος Αννάκης,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλος Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρίστος Μαντάς και ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Βαγγέλης Μανδρακός, εκπρόσωποι φορέων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και πλήθος κόσμου. 


Ομιλητής της βραδιάς με θέμα «Κλινική Ύπνωση: Σύγχρονες θεραπευτικές εφαρμογές και δυνατότητες» ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Νικήτας Πολεμικός. Ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή τον κοσμήτορα καθηγητή Φραγκίσκο Καλαβάση αλλά και επίδειξη ύπνωσης. 

Ο πρώτος κύκλος Ανοιχτών Διαλέξεων επιδιώκει να συνδέσει γενικές έννοιες με τοπικές σημασίες, φανερώνοντας την χρησιμότητα των επιστημονικών προσεγγίσεων στην καθημερινή ζωή και στην ενημέρωση του πολίτη.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων θα συνεχιστεί την 1η Οκτωβρίου 2011 στον ίδιο χώρο με γενικό τίτλο: «Ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση και ο ρόλος της Ε.Ε στον σύγχρονο κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ