Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΡΟΔΟΣ : " Το ξενοδοχείο Φιλέρημος συστηματικά αφήνει το προσωπικό απλήρωτο "


"Η εργοδοσία του ξενοδοχείου Φιλέρημος συστηματικά αφήνει το προσωπικό απλήρωτο επικαλούμενη οικονομική στενότητα".



Για τη φετινή σαιζόν το σύνολο των εργαζομένων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχουν πληρωθεί, ως έναντι, μόνο ενα μικρό ποσό που δεν είναι καν ο μισθός ενός μήνα. Σε ορισμένους εργαζόμενους οφείλονται χρήματα και από την περσινή χρονιά, ενώ δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις.

Σήμερα το πρωί οι καμαριέρες σταμάτησαν τη δουλειά απαιτώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

Με την αποφασιστική στάση των εργαζομένων και την παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει.

Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους προκειμένου να τους βοηθήσει να οργανώσουν τον αγώνα τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν και θα εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία.Η πολυδιαφημισμένη τουριστική ανάπτυξη, οι θεαματικές αυξήσεις της φετινής χρονιάς, αφορούν τους μεγαλοξενοδόχους και τα τουριστικά μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι εισπράττουν ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, αβεβαιότητα, απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Παρολαυτά Ξενοδόχοι και ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλούν σε “εργασιακή ειρήνη” για να “ξεπεράσουμε όλοι μαζί από την κρίση”.

Δε συμβιβάζονται τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ή αυτοί ή εμείς, ή με τα μονοπώλια ή με το λαό.

Οι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι στο νησί που βρίσκονται στην ίδια μοίρα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων που αψηφούν την τρομοκρατία και οργανώνουν τον αγώνα τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ