Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επεισόδια στη Λαμία με τσιγγάνους - Παρενέβη ο Γκλέτσος

Άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους της Στυλίδας και ομάδες τσιγγάνων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/7) και χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αργότερα, δύο από τους συλληφθέντες Ρομά καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή κατηγορούμενοι για επίθεση σε αστυνομικό.



Αφορμή για τα επεισόδια ήταν οι διαμαρτυρίες τουριστών που βρίσκονταν στην παραλία Αχλάδι πως νεαροί τσιγγάνοι πρόσβαλαν την δημοσία αιδώ με τις πράξεις τους.

Κάτοικοι του χωριού παρενέβησαν κάνοντας παρατηρήσεις στους τσιγγάνους με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να απαντήσουν με ύβρεις και απειλές γεγονός που προκάλεσε σύρραξη.

Παράλληλα, προξενήθηκαν αρκετές φθορές στην δημοτική περιουσία ενώ λίγο πριν ξεφύγει εντελώς κατάσταση παρενέβη ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο για εκφοβισμό και για να απεγκλωβίσει τον άλλο συνάδελφο του που τραυματίστηκε ελαφρά από τους Ρομά.

Στη συνέχεια οι Ρομά εξαφανίστηκαν από το σημείο και η αστυνομία ύστερα από ανθρωποκυνηγητό συνέλαβε τρεις από αυτούς που επέβαιναν σε 3 ΙΧ.
ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ