Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΡΟΔΟΣ : Επίσκεψη Δημάρχου Ρόδου Σ. Κουσουρνά σε Καΐρ , Βαπ Ροδογάλ και Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

Τέσσερις επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν στο νησί και αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στον βιοτεχνικό τομέα της τουριστικής Ρόδου, επισκέφτηκε ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς.








Επισκέφτηκε
Την ΚΑΙΡ
Την ΒΑΠ Κουγιός
Τη ΡΟΔΟΓΑΛ
Τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

όπου ξεναγήθηκε και συζήτησε με τα στελέχη τους ή τους ίδιους τους επιχειρηματίες θέματα που αφορούν τη στήριξη των εργοστασίων και των επιχειρήσεών τους.

«Η Ρόδος έχει και βιοτεχνικό κομμάτι το οποίο πρέπει να στηρίξουμε» δήλωσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στα δεδομένα των επιχειρήσεων της Ρόδου τα οποία φέτος φαίνεται να είναι θετικά από πλευράς τζίρου.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η ΚΑΙΡ την οποία ο κ. Κουσουρνάς επισκέφτηκε το πρωί όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Χρυσόστομο Χρυσοστομάκη, το Γενικό Διευθυντή Αλέκο Γλυνό και τον Διευθυντή Πωλήσεων Δημήτρη Αλεβίζο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χρέος της ΚΑΙΡ προς την Αγροτική Τράπεζα, που αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ και τους πιθανούς τρόπους αποπληρωμής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία απασχολεί 50 άτομα προσωπικό και πέραν των υποχρεώσεών της προς την Τράπεζα αντιμετωπίζει θέματα λόγω της μικρής παραγωγής σταφυλιών η οποία πέρυσι ήταν της τάξης των 3.200 τόνων και φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι ακόμη μικρότερη.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η ΚΑΙΡ διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία μπορούν να εξεταστούν χώροι οι οποίοι «μπορούν να αγοραστούν από τη ΔΕΗ για τη δημιουργία υποσταθμού στα όρια της πόλης». Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος επισκέφτηκε και τους χώρους πέριξ της ΚΑΙΡ.

Οι εγκαταστάσεις της ΒΑΠ Κουγιός Α.Β.Ε.Ε στο Τσαίρι ήταν ο επόμενος σταθμός του δημάρχου όπου συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Βασίλη Κουγιό που τον ξενάγησε στο σύγχρονο εργοστάσιό του παραγωγής αναψυκτικών, εμφιαλωμένου νερού και μπύρας μετά και την επέκταση που έκανε η εταιρεία σε παραπλήσια περιοχή. Αξίζει να τονιστεί ότι η εταιρεία απασχολεί, κατά τη θερινή περίοδο, 100 άτομα προσωπικό και τόσο ο τζίρος όσο και οι εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κουγιού, την καθιστούν τη μεγαλύτερη βιομηχανία στο Αιγαίο.

Ακολούθως ο κ. Κουσουρνάς επισκέφτηκε το εργοστάσιο γάλακτος ΡΟΔΟΓΑΛ της οικογένειας Καλούδη στην περιοχή Τσαίρι όπου τον υποδέχτηκαν ο Γιώργος Καλούδης και οι γιοί του Σταύρος Καλούδης και Θανάσης Καλούδης. Το εργοστάσιο που απασχολεί 16 άτομα προσωπικό συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να υπάρχει κτηνοτροφία στο νησί της Ρόδου αφού απορροφά το ντόπιο αγελαδινό γάλα 15 κτηνοτρόφων του νησιού της Ρόδου.

Τέλος ο κ. Κουσουρνάς επισκέφτηκε τη «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου» μία μονάδα η οποία έχει επενδύσει στο παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου, το μελεκούνι και το γνήσιο ροδίτικο μέλι συνεργαζόμενη με 80 μελισσοκόμους της Δωδεκανήσου. Τόσο ο κ. Νίκος Μελισσουργός όσο και ο κ. Νίκος Ρέτσας, Διευθύνων Σύμβουλος, αναφέρθηκαν στην αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας τους η οποία «μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο» και ξενάγησαν το δήμαρχο τόσο στις εγκαταστάσεις μελιού και παραγωγής μελεκουνιού όσο και στο Μουσείο Μέλισσας που διαθέτει η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ