Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ : Σε κατάληψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου προχωρά ο Δήμος

Σε κατάληψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου καλεί τους κατοίκους ο δήμαρχος του νησιού Γρηγόρης Στόϊκος . Όπως αναφέρει στη σχετική πρόσκληση, η κατάληψη γίνεται σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή μέχρι σήμερα «δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση στα αιτήματά μας από τους αρμόδιους φορείς Υγείας». Η κατάληψη προγραμματίζεται για τις 9 το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου « ως έσχατη κίνηση αντίδρασης στη δρομολογημένη διάλυση του Κέντρου Υγείας Πάτμου», τονίζεται στην πρόσκληση του δήμου Πάτμου προς τους κατοίκους.






Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του νησιού, αφού ακόμα και για μια απλή αιματολογική εξέταση, χρειάζεται να μετακινηθούν στον Πειραιά ή σε γειτονικά νησιά.

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας, εκφράστηκε η αγωνία και η αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού, από τη συνεχή υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και του εμπαιγμού που υπάρχει από την πλευρά των αρμοδίων.

Με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Πάτμου, ζητά λύσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Ειδικότερα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του, την εισήγηση του κ. Δημάρχου, το άρθρο 93 του Νόμου 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), το Νόμο 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87/7-6-2010),

Αποφασίζει ομόφωνα
Α.- Αιτείται άμεσα από το Υπουργείο Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, τα παρακάτω:
1. Στο Κέντρο Υγείας Πάτμου να υπηρετούν σε μόνιμη βάση από τη Δευτέρα 9/1/2012, τουλάχιστον τρεις (3) αγροτικοί ιατροί.

2. Να υπηρετούν απαραιτήτως ένας (1) ιατρός Γενικής Ιατρικής κι ένας(1) παθολόγος, είτε με διορισμό είτε με απόσπαση ή μετάθεση.

3. Κανένας από τους παραπάνω ιατρούς δεν θα απουσιάζει με άδεια, εάν προηγουμένως δεν αντικαθίσταται από άλλον ανάλογης ειδικότητας.

4. Άμεση τοποθέτηση, με διορισμό απόσπαση ή μετάθεση παρασκευάστριας για αιματολογικές εξετάσεις, αφού οι κάτοικοι του νησιού μας αναγκάζονται ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να μετακινούνται σε γειτονικά νησιά ή στον Πειραιά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση και χάσιμο χρόνου.

5. Κάθε δίμηνο ή το αργότερο τρίμηνο να παραβρίσκεται Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για τουλάχιστον μία εβδομάδα, παρακολουθώντας τα παιδιά του νησιού μας, τα οποία στο σύνολό τους είναι άνω των 550.

6. Αγορά και διάθεση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου καινούριου ασθενοφόρου μέχρι τέλος Ιανουαρίου και άμεση παύση λειτουργίας του ήδη υπάρχοντος, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για το πλήρωμα και τους ασθενείς.

7. Έγκαιρη και χωρίς καθυστέρηση προμήθεια του Κέντρου Υγείας Πάτμου από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου με αναλώσιμα υλικά.

Β.- Αν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα για τη στοιχειώδη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάτμου μέχρι την Παρασκευή 13/1/2012, τότε από 16/1/2012 ημέρα Δευτέρα προχωράμε σε κινητοποιήσεις (κλείσιμο Κέντρου Υγείας, Δήμου Πάτμου, Δημόσιων Υπηρεσιών και Σχολείων).
Η παραπάνω απόφαση να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς και στα Μ.Μ.Ε".



rodiaki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνγχαριτηρια!!!!!!!!!!!! Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο...Σε λίγο δεν θα ξέρουμε τι θα σημαίνουν οι λέξεις γιατρός και περίθαλψη....Όλοι αύριο στο κέντρο υγείας για ένα καλύτερο μέλλον του νησιού μας.Μικροί και μεγάλοι μαθητές και μαθήτριες στον αγώνα.Όλοι μαζι θα τα καταφέρουμε.
Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρα μόνο έναν γιατρό.Τα παιδία εμείς αρρωστένουμε και οι μανάδες μας δεν ξέρουν τι να κάνουν.Άλλοι με σοβαρά προβλήματα φεύγουν με ελικόπτερα. Τέρμα όμως αυτό .... Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα κεφάλια μας ψηλά, όπως έκαναν και τα αδέρφια μας οι Λειψώτες...Τέρμα πια τα ψέματα, τέρμα πια οι κοροιδίες. Ήρθε η ώρα για τον αγώνα μας!!!!!!!!!!!

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ