Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΡΟΔΟΣ : Γονείς κατά διευθυντή δημοτικού στον Έμπωνα !


Στη δικαιοσύνη οδηγείται όπως όλα δείχνουν η διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες στην τοπική κοινωνία του Έμπωνα, ανάμεσα στον Διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος και ομάδας γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι διαφώνησαν με τις επιλογές του.




 






Ο εκπαιδευτικός , ο οποίος ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι χαίρει εκτίμησης στον κλάδο και τους συναδέλφους του για τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει, ήρθε σε ρήξη με πολλούς γονείς του σχολικού συγκροτήματος του Έμπωνα, οι οποίοι διαφώνησαν μαζί του για μία σειρά πρωτοβουλίες που έλαβε ο ίδιος. 



Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν και μάλιστα εγγράφως στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και στον Διευθυντή κ. Γιώργο Τσιαβό, ο οποίος διέταξε σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τις καταγγελίες αυτές που κοινοποιήθηκαν ως φαίνεται και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεν έμεινε αμέτοχος ούτε ο Εισαγγελέας ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει σχετική έρευνα των όσων καταγγέλλονται, αναφορικά με τις επιλογές του ίδιου του Διευθυντή. 



Έτσι την Πέμπτη, έχουν κληθεί να καταθέσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, ενώ την Παρασκευή από το γραφείο της Πταισματοδίκη στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου, θα περάσουν ο προϊστάμενος του γραφείου, κ. Μπάμπης Ψαράς και ο σχολικός σύμβουλος κ. Σπανός. Όλες οι προσπάθειες πάντως που έγιναν για να μην προχωρήσει η σχετική διαδικασία σε δικαστικό επίπεδο και να υπάρξει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, κατέληξαν στο κενό.



Εφημερίδα "ΡΟΔΙΑΚΗ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κοινωνία και οι γονείς που δεν ξέρουν να αποφασίσουν για τα παιδιά τους θα μας καταστρέψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ