Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΡΟΔΟΣ - Πραγματοποιήθηκε το 4ο ετήσιο πολυθεματικό συμπόσιο της EUROMEDICA


Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean της πόλης μας πραγματοποιήθηκε το 4ο ετήσιο πολυθεματικό συμπόσιο της EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Το Συμπόσιο ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου του, Καθηγητού κ. Ιωάννη Γιαλάφου ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα που έχει το νησί μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Κάτι τέτοιο τόνισε θα αναζωογονήσει τη χειμερινή Ρόδο.









Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκε η Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνου Λειβαδά, η κα. Ελίνα Παπαγεωργίου, η οποία υποσχέθηκε από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα στήριξη στο νησί. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο των ξενοδόχων Ρόδου και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Αντωνίου Καμπουράκη, ο οποίος έθεσε θέμα για την επιτακτική ανάγκη επέκτασης της θερινής τουριστικής περιόδου. Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστου Μαντά, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη EUROMEDICA και εξήρε το έργο της. Τελειώνοντας την πρώτη ενότητα ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Γιαλάφος, διάβασε τον χαιρετισμό της Βουλευτού Δωδεκανήσου κας Μίκας Ιατρίδη, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της στη Σύρο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα συντόνισε ο Ομ. Καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Νικόλαος Λεγάκης και η συνεδρία ξεκίνησε με το Μαιευτήρα – Γυναικολόγο κ. Θεόδωρο Ευθυμίου, ο οποίος πολύ εμπεριστατωμένα παρουσίασε τις δυνατότητες του προγεννητικού ελέγχου σε κάθε ένα από τα 3 τρίμηνα της εγκυμοσύνης, παρουσιάζοντας ποικίλες διαφάνειες με παθολογικά υπερηχογραφήματα εμβρύου, τονίζοντας την αναγκαιότητα του προγεννητικού ελέγχου, για μία όσο το δυνατόν ασφαλέστερη κύηση.

Ο πρόεδρος της EUROMEDICA κ. Τάσος Αντωνιάδης παρουσίασε τον δεύτερο ομιλητή, την Καθηγήτρια κα. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, ειδικό Μαστολόγο, η οποία όπως ανέφερε εξετάζει και χειρουργεί μαστό στην Κλινική. Ξεκινώντας την ανάπτυξη του θέματός της «Εγκυμοσύνη και καρκίνος του μαστού», η κα. Μουζάκα τόνισε τη σημαντική ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου στην εγκυμοσύνη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της γυναίκας.

Τρίτος ομιλητής ήταν ο Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής της EUROMEDICA κ. Ευστάθιος Παπαλάμπρος, ο οποίος και αυτός εξετάζει και χειρουργεί στην Κλινική, ανέπτυξε το θέμα «Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής». Ανέφερε ότι το ανεύρυσμα συνήθως δ δίνει συμπτωματολογία και γι’ αυτό πολλές φορές η διάγνωσή του μπαίνει κατόπιν εορτής. Τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τη δυνατότητα χειρουργικής παρέμβασης ανάλογα με τη θέση στην οποία εντοπίζεται το ανεύρυσμα.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Αθανάσιος Φυκούρας, Εντατικολόγος – Αναισθησιολόγος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις περιπτώσεις που χρειάζεται ένας ασθενής να φιλοξενηθεί σε αυτήν και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο το οποίο εξασφαλίζει η ΜΕΘ της κλινικής EUROMEDICA. Ο κάθε ομιλητής απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Βασιλείου Υψηλάντη ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρει η Κλινική στους κατοίκους της Δωδεκανήσου και ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του να ευοδωθεί η χειμερινή αναζωογόνηση της Ρόδου.

Η βραδιά έκλεισε με τη δεξίωση που προσφέρθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου από τη EUROMEDICA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ