Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τα Διεθνή ΜΜΕ για τις προγραμματικές δηλώσεις του Α. Τσίπρα

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγιναν οι προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με τα περισσότερα δημοσιεύματα να μιλούν εξαγγελίες που οδηγούν σε βέβαιη σύγκρουση με τους ευρωπαίους εταίρους.











«Ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ζητήσει παράταση του μνημονίου, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό του σε μια μεγάλη τροχιά σύγκρουσης με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στο Eurogroup της Πέμπτης» σημείωνει το Reuters στο δημοσίευμά του με τίτλο «Ο Tσίπρας μόλις συγκρούστηκε δραστικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες».

«O Τσίπρας βάζει ως προτεραιότητα τους ανέργους αντί για τις πιστωτές» τιτλοφορεί το κύριο δημοσίευμά της η βρετανική Guardian. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε τις προγραμματικές του δηλώσεις σε ένα θαρραλέο διάγγελμα που έθεσε ως προτεραιότητα τους ανέργους και τους φτωχούς πάνω από τους διεθνείς πιστωτές που έχουν δανείσει τη χώρα πάνω από 300 δις δολάρια», σημειώνει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας. «Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση είναι ελάχιστα σε σχέση με το πόσο μεγάλες είναι οι πιστωτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 25 δις δολάρια φέτος. Κάποιοι παρατηρητές πιστεύουν ότι αυτό θα διώξει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη», επισημαίνει η συντάκτρια.

«Μη υπάκουος ο Τσίπρας, δεσμεύεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να αποκαταστήσει το αφορολόγητο και βάλει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις σε μια ομιλία που τον θέτει σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές», είναι το πρώτο σχόλιο του Bloomberg.

«Ο Τσίπρας υπόσχεται φως, τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους φτωχότερους Έλληνες» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της El Pais, στην οποία η προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν πρώτο θέμα.

«Ο Τσίπρας ανακοίνωσε δέσμη μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θέλει να πληρώσει τα χρέη της», αναφέρει το άρθρο. Στα μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε το μνημόνιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση και η επίσης ισπανική El Mundo.

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ