Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΡΟΔΟΣ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου για τους μήνες Μάρτιο - Μάϊο.

      




Στις 12 Μαρτίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ μικρά παιδιά από το 1ο Πειραματικό ειδικό σχολείο θα επισκεφτούν την Ροδιακή Έπαυλη και τον χώρο που είχαν φυτέψει πριν από ενάμιση μήνα λουλουδάκια στα πλαίσια της ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ για να τα φροντίσουν και να τους δώσουν ένα όνομα κολλώντας τους χαρτάκια με τα ονόματα τους .


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ρόδου και την Ένωση Φίλων

ΠΑΙΔΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ,

Ανακοινώνoνται οι παρακάτω συναυλιακοί σχεδιασμοί για το 2011.



1. «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ». Πρώτη συναυλία στο Δημοτικό

Θέατρο την Κυριακή 15 Μαΐου 2011.Συμμετέχουν παιδιά ,νέοι και ενήλικες χορωδοί.

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα ποιητικά έργα του Οδυσσέα Ελύτη, «ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ» (σε μουσική Δημήτρη Λάγιου),

«Θαλασσινό Τριφύλλι» (σε μουσική Λίνου Κόκοτου) και

«Άξιον Εστί» (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη).

Τις σύντομες φιλολογικές και ιστορικές αναφορές στα έργα έχουν αναλάβει οι φιλόλογοι ( μέλη της Πειραματικής Χορωδίας), κυρίες Ελένη Καλκάνη και Θέμις Μαστροσάββα.

Επιμέλεια προβολής εικόνων και βίντεο , Λεωνίδας Σακελλαρίδης.

Εκτός από τις Χορωδίες, συμμετέχουν: η 20 μελής Μαθητική Ορχήστρα «Ξένη Έμνερ» και Λαϊκή Ορχήστρα.

Η συναυλιακή θεματική « ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ», προβλέπεται να εξακτινωθεί και σε άλλες περιοχές του νησιού.



2. «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ».

Περιλαμβάνει Δωδεκανησιακά τραγούδια έντεχνα επεξεργασμένα για χορωδία

(από τους Π. Μπέλλο, Λ. Κουλά, Λ.Σακελλαρίδη, μελών της Πειραματικής Χορωδίας) και έργα των γνωστών Ροδίων ποιητών Φώτη Βαρέλη και Παντελή Ευθυμίου, σε μελοποίηση του Ρόδιου συνθέτη, Λεωνίδα Σακελλαρίδη.



3. «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ».

Εκτός από γνωστά Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια (από την Ελλάδα και άλλες χώρες), θα παρουσιαστούν επίσης Χριστουγεννιάτικες χορωδιακές συνθέσεις των Μπαχ, Βιβάλντι και άλλων συνθετών.



4. ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

(«Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»).

Με την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου.

Η συναυλία, της οποίας η ημερομηνία θα έχει προσδιοριστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2011,θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα περιλαμβάνει ποικίλο χορωδιακό ρεπερτόριο.



Άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες κοινωνικής διάστασης που προγραμματίζονται είναι οι παρακάτω:



Α! ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ… «ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ»

Όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη, εδώ και πολλά χρόνια τώρα, έτσι και φέτος μέλη των τμημάτων της Παιδικής και της Πειραματικής Χορωδίας θα περιέλθουν εκκλησίες του νησιού μετά τις 11μμ, κατά τη διάρκεια του στολισμού των Επιταφίων και θα ψάλλουν τα Εγκώμια.

1

Β! «ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ»…(Ιούλιος 2011).

Πραγματοποίηση της καθιερωμένης εδώ και αρκετά χρόνια, μουσικής συνάντησης με τους ΦΙΛΟΥΣ και το ΚΟΙΝΟ των τμημάτων μας, μέσα σ’ ένα κλίμα «παρέας». Συμμετέχουν αφιλοκερδώς δεκάδες φίλοι μουσικοί. Χώρος: Παλιό Συσσίτιο (Μεσαιωνική Πόλη).



Στις Χορωδίες , Παιδική και Πειραματική, Διδάσκει ο μουσικοπαιδαγωγός και διευθυντής Χορωδιών, Γιώργος Σακελλαρίδης. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στα τμήματα της Παιδικής ή της Πειραματικής Χορωδίας (τμήμα ενηλίκων), μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα, στο τηλέφωνο 697 6968055.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ