Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΚΟΣΜΟΣ : Αντιπυρηνική διαμαρτυρία στη Βουλγαρία

Αντιπυρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σόφια. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε έξω από την Πρεσβεία της Ρουμανίας στις 12:00 μ.μ. και αργότερα μεταφέρθηκε έξω από την Τουρκική πρεσβεία. Αυτό δήλωσε ο Μπόρισλαβ Σάντοβ στο πρακτορείο ειδήσεων FOCUS, από το κόμμα των Οικολόγων , οι οποίοι είναι και οι διοργανωτές των διαδηλώσεων. 
 "Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τον Βαλκανικό κατά της πυρηνικής ενέργειας συνασπισμό στις 26 Μαρτίου στη Σόφια και περιλαμβάνει το κόμμα των Πρασίνων και μέλη από Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα, πΓΔΜ και Ρουμανία.

Στόχος του συνασπισμού είναι τα Βαλκάνια χωρίς πυρηνική ενέργεια, χωρίς πυρηνικούς σταθμούς, επειδή η περιοχή είναι σεισμικά επικίνδυνη και υπάρχει χρόνια διαφθορά και φτωχή ενημέρωση  για το τι πρόκειται να συμβεί , ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα ενεργειακά έργα.

Κύρια προσφυγή μας είναι ο λαός της Βαλκανικής Χερσονήσου, να συνειδητοποιήσει ότι τα σύνορα δεν είναι όρια να περιορίσουν τον πυρηνικό κίνδυνο, γιατί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επηρεαστεί το σύνολο της Βαλκανικής Χερσονήσου", υπογράμμισε ο Μπόρισλαβ Σάντοβ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ