Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΟΔΟΣ : Δικαστική απόφαση βάζει «φρένο» σε τραπεζικές αυθαιρεσίες

Απόφαση με την οποία τίθεται φρένο στην αυθαιρεσία των τραπεζών εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου διατάσσοντας προσωρινά την μη εκτέλεση κατάσχεσης διαταγής πληρωμής που εξέδωσε πιστωτικό ίδρυμα στη Ρόδο σε βάρος ιδιώτη ο οποίος είχε κινήσει τη διαδικασία υπαγωγής του στις διατάξεις του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ο ιδιώτης, κάτοικος Αρχαγγέλου, είχε υποβάλει συγκεκριμένα αίτηση στην τράπεζα για εξωδικαστικό συμβιβασμό του άρθρου 2 παρ. 1 του Ν.3869/2010 μέσω του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ρόδου (ΙΝΚΑ) ως εξουσιοδοτημένου φορέα από τον Ν.3869/2010 , ρύθμισης της οφειλής του.

Η αίτησή του είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο του 2011 ενώ η τράπεζα όχι μόνο δεν την έχει απορρίψει αλλά έχει απαντήσει ότι την εξετάζει.


Πριν ο ιδιώτης προσφύγει όμως στο Ειρηνοδικείο με αίτημα την υπαγωγή του στο καθεστώς των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η τράπεζα προχώρησε σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος του!


Πιο συγκεκριμένα ο προσφεύγων υπέβαλε αίτηση αναστολής και ανακοπής κατά διαταγής πληρωμής και της από 28 Ιουνίου 2011 επιταγής προς εκτέλεση που έχει τεθεί κάτω από αντίγραφο του πρώτου εκτελεστού απογράφου της διαταγής πληρωμής, συνολικού ποσού 168.235,10€.


Ο ιδιώτης υπέβαλε ένσταση αοριστίας της διαταγής πληρωμής, αρνήθηκε τα κονδύλια προμηθειών ως μη νόμιμα αλλά και ένσταση καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος για έκδοση επιταγής και έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης.


Στην τελευταία ένσταση αφού επισημαίνει ότι έχει ήδη κινήσει την διαδικασία για να υπαχθεί στο καθεστώς των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ενώ σχετική αίτησή του εκκρεμεί ενώπιον της τράπεζας, όπως προαναφέρθηκε, αναφέρει και τα εξής:


"Τη στιγμή που από τα κεντρικά των Αθηνών έχουν δώσει εντολή στο υποκατάστημα της αντιδίκου να περιμένω απάντηση στην πρόταση ρύθμισης που τους είχα υποβάλει με σκοπό όπως προχωρήσουν σε ρύθμιση του χρέους μου, καταχρηστικά συνέταξαν και κατέθεσαν τόσο την υπό κρίση διαταγή πληρωμής όσο και την επιταγή πληρωμής, η οποία πρέπει να ακυρωθεί ως υπερβαίνουσα προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος".


Τον ιδιώτη εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Καζούλης Καζουλάκης.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2011 από directNEWS.gr πηγή:η δημοκρατική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ