Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΡΟΔΟΣ : Μαζική συμμετοχή του ΕΚΡ και της ΑΔΕΔΥ έξω από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου, των ΔΕΚΟ, του Δήμου, των Δημοτικών Επιχειρήσεων, του Υπουργείου Πολιτισμού και ένστολοι από την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που οργάνωσε το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ μπροστά από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Τετάρτη, 5 Οκτώβρη 2011. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν στηρίζοντας έμπρακτα τους αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων και εκπρόσωποι από τα μεγάλα σωματεία του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μας, (Ξεν/λων, Οικοδόμων, ΡΟΔΑ, ΔΕΚΡ, ΔΕΥΑΡ, ΚΑΪΡ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κα).

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ήταν από τις πιο μαζικές και μαχητικές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας.

Στους συγκεντρωμένους απεργούς απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, Σ. Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Γ. Κελακιός, ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ, Β. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρόδου, Κ. Μουτσάκης, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στο Υπουργείο Πολιτισμού. Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, που υπακούει τυφλά στα κελεύσματα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ζήτησαν να παρθούν πίσω τα σχέδια της κυβέρνησης για τις εφεδρείες – απολύσεις, για τις μειώσεις των μισθών, για τις περικοπές των συντάξεων, τα χαράτσια και η κατάργηση των ΣΣΕ.

Μετά το τέλος των ομιλιών οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά για πάνω από μία ώρα το κτίριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.



Ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται με τη Γενική Απεργία στις 19 Οκτώβρη 2011, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, για όλους τους εργαζόμενους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ