Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΡΟΔΟΣ : Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των ημερίδων που θα πραγματοποιήσει η Αιθρία το προσεχές διάστημα στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής των ημερίδων με τίτλο: «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!»






 
 
 
 
 
Στην Αρχίπολη, την Ψίνθο, τη Λάρδο, το Θεολόγο και τα Μάσσαρι πρόκειται να υλοποιηθούν οι πέντε ημερίδες που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση Αιθρία, με τίτλο «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!».


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των ημερίδων έχει ως ακολούθως:


Στις 3 Μαρτίου στην Αρχίπολη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ στις 17.30, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Μηνάς» Αρχίπολης.


Στις 10 Μαρτίου στην Ψίνθο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στις 17.00, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Ψίνθου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου.


Στις 18 Μαρτίου στη Λάρδο, στο Μορφωτικό Κέντρο Λάρδου στις 11.30, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης» και του Συλλόγου Γυναικών Λάρδου


Στις 24 Μαρτίου στο Θεολόγο, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, στις 17.30, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου «Ο Μόδεστος» και του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας»


Στις 28 Μαρτίου στα Μάσαρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου στις 10.30, με την υποστήριξη του Γυμνασίου Μασάρων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «Το Καμμυρί»


Λίγο πριν την ημερίδα της Λάρδου (18 Μαρτίου), στις 10.00 το πρωί θα γίνει περιήγηση στην καμένη περιοχή του 2008, έτσι ώστε να δουν από κοντά οι συμμετέχοντες τη σημερινή κατάσταση του δάσους. Για την περιήγηση προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση με πούλμαν από τη Ρόδο στη Λάρδο. Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στα τηλέφωνα 6973090148 & 6978170010 έως 14 Μαρτίου.




Στις ημερίδες θα συμμετέχουν με εισηγήσεις εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και την Αιθρία. Στο τέλος των ημερίδων, το λόγο θα πάρει ένας ντόπιος, ηλικιωμένος κάτοικος από κάθε χωριό, ο οποίος θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τη σχέση που είχαν οι κάτοικοι με το δάσος πριν από μερικές δεκαετίες.




Αναφέρουμε ενδεικτικά τις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν:




• Ποια η σχέση των πυρκαγιών με το πλατώνι και τα πευκοδάση του νησιού; (Από την Αιθρία)

• Διαχείριση και προστασία δασών (Από τη Διεύθυνση Δασών Δωδ/σου)

• Αγρο-δασικές πυρκαγιές: πρόληψη και καταστολή (Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου)

• Πολιτική Προστασία Δήμου Ρόδου (Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου)

• Τοπική κοινωνία και δάση: Πώς ήταν παλιά … (ένας/μια ηλικιωμένος/η από κάθε χωριό)




Οι ημερίδες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ