Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΡΟΔΟΣ : Η RYANAIR κατά των κ.κ. Γ. Πάππου και Α. Καμπουράκη !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η RYANAIR ΑΚΥΡΩΝΕΙ 12 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΘΩΣ Η ΔΕΤΑΠ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ.



 



Η Ryanair, η πιο καταξιωμένη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, σήμερα (21 Μαρτίου) ανακοινώνει την ακύρωση 12 εβδομαδιαίων δρομολογίων στην Ρόδο, συμπεριλαμβάνοντας και το οριστικό κλείσιμο του δρομολογίου από Βουδαπέστη. Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης (Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων) και ο κ. Ιωάννης Πάππου (Πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου και Πρόεδρος της ΔΕΤΑΠ) υπαναχώρησαν από τη συμφωνία Joint Marketing Campaign με την Ryanair για την προώθηση και προβολή των δρομολογίων της Ρόδου για αυτό το καλοκαίρι.



Η Ryanair σήμερα ακυρώνει οριστικά το δρομολόγιο από Βουδαπέστη και περιορίζει την εβδομαδιαία συχνότητα πτήσεων από και προς το νησί της Ρόδου από Μπολώνια, Κάουνας, Λονδίνο Στάντστεντ, Μιλάνο και Ρώμη από τον Μάιο, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από 30,000 τουριστών υψηλού εισοδήματος και πάνω από 15 εκατομμύρια Ευρώ έσοδα από τον τουρισμό στην τοπική οικονομία του νησιού, σε συνέχεια της υπαναχώρησης της ΔΕΤΑΠ από τη συμφωνία για την από κοινού προώθηση και διεθνή προβολή των δρομολογίων, η οποία θα είχε εγγυηθεί αύξηση της κίνησης επιβατών και τουριστών υψηλού εισοδήματος



Ο Stephen McNamara της Ryanair έκανε την ακόλουθη δήλωση:



“Η Ryanair προσφέρει τώρα 14 δρομολόγια από την Ρόδο που θα μπορέσουν να παραδώσουν πάνω από 100.000 επιβάτες, υψηλού τουριστικού εισοδήματος, αυτό το καλοκαίρι και να διατηρήσουν τοπικά μέχρι και 100 θέσεις εργασίας.



Ωστόσο, η ΔΕΤΑΠ υπαναχώρησε από τη συμφωνία της για την προώθηση από κοινού των νέων πτήσεων από και προς την Ρόδο και αυτό μας ανάγκασε δυστυχώς να προχωρήσουμε στην ακύρωση, καθώς οι κύριοι Αντώνης Καμπουράκης και Ιωάννης Πάππου σαφώς προτίμησαν την σπατάλη των κονδυλίων σε ακριβές διαφημιστικές εκστρατείες, στα μέσα ενημέρωσης τα οποία όμως δεν εγγυώνται τουριστική ανάπτυξη, από το να τιμήσουν προηγούμενη εκστρατεία που αποδεδειγμένα έφερε τουριστική ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία.



Ο κ. Ιωάννης Πάππου πρέπει τώρα να εξηγήσει στους κατοίκους και επιχειρηματίες της Ρόδου και στα μέλη της ΔΕΤΑΠ, γιατί αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον αερομεταφορέα που ενδιαφέρεται να φέρει νέους τουρίστες στην τουριστική βιομηχανία, να φέρει νέες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια σε έσοδα από τον τουρισμό στην περιοχή. Οι ενέργειες του είναι σπατάλη των χρημάτων των κατοίκων και της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ρόδο και θέτει την επιβίωση τους σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, τους αξίζει να μάθουν το γιατί?”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ